Startskud til den fleksible indskoling

De nye elever på Cornelius Hansen-Skolen er den første årgang som skal starte i den fleksible indskolingsfase.

Dkflachs2

FLENSBORG. Det var en anspændt flok, der stod parat i Cornelius Hansen-Skolens skolegård onsdag klokken ti efter sommerferien for være med til første skoledag.

Spændingen og nervøsiteten var tydelig at læse, ikke kun i børnenes, men også i forældrenes ansigter.

Neustadt-sangen

Nystaden er nok Flensborgs mest flerkultuelle bydel. Derfor var det meget passende, at skolens »lille kor« og skolens socialarbejder Gaby Steinbach hilste de nye elever velkommen med Nystadens hymne: »Alle Farben der Welt«.

Så var det eleverne fra den nuværende 2. klasse, som tog imod deres nye klassekammerater. På Cornelius Hansen-Skolen og på naboskolen Gustav Johannsen-Skolen er man fra i år gået i gang med den fleksible indskolingsfase, hvor de yngste elever undervises sammen i skolen i op til tre år.

Bakke beslutningen op

Efter en hjertelig velkomst fra de to klasselærere og skolelederen Knud Ramm-Mikkelsen gik eleverne ind i deres klasse, mens forældrene blev samlet i gymnastiksalen. Her mindede Knud Ramm Mikkelsen dem om, at de skal huske at bakke deres beslutning om at sende barnet i dansk skole op.

- Vi er ikke en sprogskole, vi er skolen for det danske mindretal. Dansk er vores omgangssprog så I skal også tale dansk med børnene, læse danske bøger og låne dansk musik og dvder. Hvis børnene kun taler dansk i timerne, giver I ikke jeres børn de bedste muligheder, sagde han.

- Vi glæder os meget til projektet »fleksibel indskolingsfase«. Vi har brugt mange kræfter på at forberede det, og det er godt forberedt, sagde han.

Daniel Dürkop