Sarah-Lena blandt de bedste i plakatkonkurrence

Sarah-Lena Kloppenburg fra 9. klasse på Cornelius Hansen-Skolen vinder 3. pladsen i plakatkonkurrence til »Antimobbingtag« i Slesvig-Holsten.

Siegerplakate _2013-3Den 2. december havde landet Slesvig-Holsten opfordret til aktioner i sammenhæng med »Antimobbingtag 2013«. I Flensborg havde byens skolesocialarbejde bl.a. inviteret til aktionen »Wir treiben’s bunt für mehr Zivilcourage« ved havnespidsen. Elever fra de tre danske fællesskoler i Flensborg med skolesocialarbejdere, Cornelius Hansen-Skolen, Jens Jessen-Skolen og Gustav Johannsen-Skolen, var blandt de 200 deltagere, der var med til at hylde mangfoldighed og opfordre til civilcourage mod mobning med en festlig flashmob-agtig farveaktion.

Som en af de mange forskellige aktiviteter i anledning af den 3. Antimobbingtag-SH var der udskrevet en plakatkonkurrence om emnet »Zum Glück sind wir verschieden – für mehr Zivilcourage« for alle elever fra 5.-10. klasserne i Slesvig-Holsten.

- Begrebet »civilcourage« var nyt for mange af eleverne, fortæller Gabriela Steinberg, der er byens skolesocialarbejder på Cornelius Hansen-Skolen. Vi arbejder gennemgående med mobningsprævention på skolen, men vi var nødt til at gå mere i dybden med, hvad civilcourage er, for at få en mere konkret forestilling om opgavestillingen.

Emnet blev blandt andet behandlet i den pigeklub, Gabriela Steinberg tilbyder hver tirsdag eftermiddag, men alle andre elever på skolen var også inviteret til at deltage i konkurrencen. Cornelius Hansen-Skolen kunne bidrage med i alt fem plakater – og Sarah-Lena Kloppenburgs plakat kom blandt de tre bedste i hele Slesvig-Holsten.