Mange muligheder for mindretallets unge

Den 3. jobmesse på Duborg-Skolen har været en succes. Eleverne har gjort flittig brug af at indhente informationer om deres drømmejobs eller dem, der kan blive det.

Dkflajobmesse9

FLENSBORG. Det er ikke nemt at komme ind på politiskolen. Det blev de unge hurtigt klar over, som lyttede til politibetjent Ulf Hansen fra politiet i Flensborg. Han var en af mange »kommende arbejdsgivere«, der var mødt op på jobmessen på Duborg-Skolen tirsdag aften. Her kunne unge fra Flensborgs fire fællesskoler snuse til det kommende arbejdsliv og informere sig om jobmuligheder.

Høje krav til politiarbejdet

Det kræver meget at være politibetjent. Ulf Hansen skildrede i alle facetter det spændende arbejde med især, hvad der kræves af de unge, som gerne vil ind på politiskolen.

- At man er fysisk stærk, er kun det ene, fortalte politimanden til de mange unge lyttere.

- I skal også være god i skolen. Især tyskkundskaberne er vigtige, sagde han.

- En del af optagelsesprøven er at skrive en diktat på 250 ord, og I må ikke have flere end ti fejl. I skal også kunne tilordne forskellie citater til tyske digtere, sagde han.

Og der er også krav til aspiranternes udseende.

- I må ikke have synlige tattoveringer eller piercings, fortalte politimanden og sluttede sit foredrag med at fortælle, at der sidste år var 2500 ansøgere til de 150 pladser.

Heldigvis var der masser af andre tilbud til de unge på jobmessen. EUC Syd var tilstede og kunne tilbyde en hel stribe ungdoms- og erhvervsuddannelser.

- Vi er her for at fortælle de unge fra Sydslesvig, at de også kan tage på for eksempel teknisk gymnasium i Danmark eller en af vores omkring 50 erhvervsuddannelser, siger Mogens Nielsen fra EUC-Syd.

Der er en hel del unge fra Sydslesvig, som benytter sig af dette tilbud. Alene på EUC-Syds skolehjem i Sønderborg bor der for tiden 20 elever fra det danske mindretal.

Uddannelse i Danmark

Kira Hillebrecht, som går i 10. klasse på Gustav Johannsen-Skolen, er en af de unge, der har været til jobmesse for at informere sig.

- Jeg vil gerne være pædagog, fortæller hun.

- Derfor vil jeg gerne ind på Duborg-Skolen først, og så på pædagogseminariet i Aabenraa. Hvis jeg ikke kommer ind på gymnasiet, kunne jeg starte med at tage en uddannelse som pædagogisk assistent, siger de på EUC-Syd. Så kan man søge ind på seminariet bagefter, fortæller hun.

Daniel Dürkop