Harreslev klar til finalen

Vinderen af Sydslesvig-tuneringen i »Høvdingebold i skolen« går direkte videre til finalen i Danmark.

Dkflahøvdinger1

SYDSLESVIG. Eleverne fra Harreslev Danske Skoles 5. og 6. klasse vandt skoleturneringen i høvdingebold i Sydslesvig, som fandt sted i Idrætshallen i Flensborg den 19.marts. Her var det Bavnehøj-Skolen i Humtrup der fik en andenplads og Jes Kruse-Skolen i Egernførde der kom på 3. pladsen. Holdet fra Egernførde blev desuden udnævnt til turneringens mest værdifulde hold.

- Skolen har gjort sig positivt bemærket, Eleverne har vist opbakning og fair play. Alle har været inddraget, ikke kun dem, der har spillet på holdet, men hele klassen har været involveret, ligegyldigt hvilken rolle den enkelte havde haft den dag, som spiller eller hepperkor eller lignende, siger idrætslæreren Monica Eichhorn, som har været stævneleder sammen med Bettina Andresen.

I alt deltog der hold fra 12 sydslesvigske skoler.

»Høvdingebold i skolen« arrangeres af Dansk Skoleidræt og støttes af Nordea-fonden og Danmarks Radio. Mere end 12.000 elever deltager hvert år i turneringen.

At eleverne fra Harreslev Danske Skole går direkte videre til finalerunden skyldes, at de ikke kan deltage i regionernes finalekampe i Danmark. De finder nemlig sted i den sydslesvigske påskeferie.

-Vi er meget glade for, at vi derfor har fået et wildcard og kommer direkte med i finalen, siger Monica Eichhorn.

Daniel Dürkop