Første blik på den nye skole

Kommende nye elever blev budt velkommen på Cornelius Hansen-Skolen i Flensborg.

Dkflanyeelever

FLENSBORG. 36 elever fra små regionale skoler var forleden i to omgange på besøg på Cornelius Hansen-Skolen i Flensborg, hvor de skal starte i 7. klasse efter sommerferien. Blandt dem var der 7 elever fra Store Vi Danske Skole, som for første gang afleverer elever til skolen i den nordlige bydel. Hidtil er disse elever gået videre på Gustav Johannsen-Skolen i Flensborg.

- De kommende elever er normalt meget optaget af det, der skal ske, når de kommer i fællesskolen. Derfor synes vi, at det er vigtigt, at de kommer på besøg allerede på et tidligt tidspunkt. Det tager noget af spændingen, siger Cornelius Hansen-Skolens leder Knud Ramm-Mikkelsen.

- Samtlige nye elever kommer så en gang mere lige op til sommerferien. Så får de at vide, hvem de kommer i klasse med og hvordan deres timeplan kommer til at se ud. Det skal ikke være noget, der beskæftiger dem i sommerferien, siger Knud Ramm-Mikkelsen.

I det nye skoleår vil der være to 7. klasser på skolen. Der er 36 elever udefra og 16 elever fra Cornelius Hansen-Skolens 6. klasse. Fordelingen sker i samarbejde med de skoler, de nye elever kommer fra.

-Vi beder dem faktisk om at dele eleverne selv. De ved bedst, hvem der har godt af at fortsætte sammen eller komme i forskellige klasser, siger skolelederen.

- Desuden kigger vi også på, at eleverne bliver rystet godt sammen, siger han.

Daniel Dürkop