DRs Big Band spillede for Syrien

DR Big Bandet har en passion for Gil Evans, og det var ikke til at overhøre ved koncerten til fordel for Syriens krigsramte børn på A. P. Møller Skolen sidste måned.

03

SLESVIG. Det var med stor glæde, Skoleforeningen kunne tage imod to gratis koncerter med DR Big Bandet i november. Efter en elevkoncert for elever fra Duborg-Skolens og A. P. Møller Skolens ældre årgange om formiddagen var der om aftenen indbudt til koncert til fordel for UNICEFs kampagne »Hjælp Syriens børn«.

Oplevelse i særklasse

For de jazzkyndige blev det en oplevelse i særklasse at få mange af Evans? centrale arrangementer serveret i deres originale instrumentation, mens de mindre velbevandrede udi jazzens verden fik sig en glædelig overraskelse ved, at kunne genkende mange af melodierne og få hjælp til at forstå musikken fra koncertens programlægger, basunisten Peter Jensen, der veloplagt førte gennem programmet.

På dansk krydret med charmerende tyske oversættelser fik publikum oplyst, at Gil Evans var mindre kendt for sine kompositioner, og mere som formidabel arrangør, der mestrede tonesætningen på fantastisk vis. Som en belysningsmester, der sætter motivet i scene og får farverne til at stråle, var det Evans særlige talent at udnytte orkestrets mange muligheder for at lokke det bedste ud af bestående værker.

Farverig rejse

Koncerten blev således til en lære- og farverig rejse gennem Gil Evans musikalske univers - lige fra kendte og lettilgængelige melodier som »Summertime« eller »St. Louis Blues« over snørklet-komplicerede improvisationer til den spansk inspirerede finale med en bevægende »Maids of Cadiz« og det fascinerende, næsten hypnotiske »Solea« som afslutning.

Fryd for ører og øjne

Under dirigent Steen Hansens kyndige ledelse blev det ganske tydeligt, hvorfor DR Big Bandet nyder ryet som »probably the best band in Europe«. Både bandet som helhed og de mange ypperlige solister brillerede med forrygende virtuositet og timing leveret med en så positiv og afslappet attitude, at det var en fryd at se på.

Man gik opløftet derfra for at finde de gamle jazzplader frem og prøve at genopleve magien derhjemme. Tænk at det kan gøre så godt at gøre noget godt!

Koncerten indbragte mere end 2.000,- euro til fordel for UNICEFs kampagne.