De har testet hjemmesiden

Elever i Hanved bruger Frilæsning.dk næsten hver dag.

Dkflahanvedskole1

HANVED. Siden november sidste år har eleverne i 4. klasse på Hanved Danske Skole arbejdet med Frilæsning.dk. Og de kan rigtigt godt lide det. De fleste af dem er inde på hjemmesiden hver dag efter skoletiden. Her læser de, kommenterer historierne, løser opgaver og chatter.

- Vi har den aftale, at drengene i klassen kun går ind og kigger, hvad de andre drenge læser, og pigerne gør det samme, forklarer Morten. Den regel har de, fordi man på Frilæsning.dk i starten kunne se, hvor mange sider eller bøger klassekammeraterne har læst.

- Det syntes jeg ikke var hensigtsmæssigt, fordi det kunne ende i noget drilleri. Vi har snakket om, hvordan man bruger et forum, og at man skal passe på med for eksempel at sætte rigtige billeder af sig selv ind på internettet, siger dansklæreren Lene Andersen. Frilæsning har i mellemtiden lavet om på siden, så man ikke længere kan sammenligne læsepensum med andre.

- Frilæsning er god at bruge, fordi eleverne kan arbejde selvstændigt med det. Efterhånden bruger vi det næsten ikke mere i undervisningstiden, det gør eleverne derhjemme, siger Lene Andersen.

Adspurgt om de også involverer deres forældre i det, de gør på Frilæsning, ryster eleverne på hovedet. Men på et forældremøde forleden, fik også forældrene en introduktion tilhjemmesiden.

- Det er vigtigt, at forældrene understøtter deres børn, og det styrker læselysten, siger Lene Andersen.

Daniel Dürkop