Buster kommer til Husum

Børnebiograffestivalen »Buster på farten« stopper i år for første gang også i biografen i Husum. Festivalen finder sted den 3. og 4. november i Flensborg, den 5. november i Slesvig og den 6. november i Husum.

Dkflabuster2

SYDSLESVIG. - Det har været vores ønske at få et tilbud i Husum, så omkostningerne for skolerne på vestkysten ikke er så høje. Selve biografbesøget er gratis, men det er skolerne selv, der sørger for transport, siger Gabriele Fischer-Kosmol fra Center for Undervisningsmidler, CfU.

Desuden får også de danske skoler på øerne mulighed for at deltage, da fremvisningstiderne i Husum er fleksible. Gabriele Fischer-Kosmol glæder sig over, at hun netop har modtaget en pengegave på 25.000 kroner fra Slesvigsk Samfunds fond.

Ellers er man på CfU i gang med at overveje film til de ældste elever.

- Spørgsmålet er, om vi skal have film i originalsprog med danske undertekster, eller som hidtil film, hvor en dansk fortæller taler hen over det, skuespillerne siger på originalsproget. Vi er ikke helt færdige med at vurdere det. Begge varianter har fordele og ulemper, siger Gabriele Fischer-Kosmol.

Daniel Dürkop