Boganmeldelse på din ipad

Nye former for boganmeldelser skal gøre det mere spændende at læse i undervisningen.

SYDSLESVIG. Center for Undervisningsmidler har netop afsluttet et kursus for alle lærere, der har haft lyst til at give den traditionelle boganmeldelse et pust og samtidigt give eleverne en større læselyst. »Skyd en bog med din ipad« var navnet på kurset, hvor Martin Spenner fra multimediafirmaet Lommefilm gav sit bud på, hvordan man får de unge til at synes, at det at læse er en sjov og spændende aktivitet. Den traditionelle boganmeldelse vækker efter hans mening nemlig ikke elevernes begejstring og læselyst.

- Vi forestiller os simpelthen, at den bog, man skal anmelde, er en film, og man bruger trailerens virkemidler til at lave boganmeldelsen, siger Martin Spenner.
Zombie-bog

Kurset var på to eftermiddage, og allerede efter første del fik de lærere, der deltog til opgave at lade deres elever lave en trailer til en bog. Og det har de været rigtigt glade for, siger Ines Svensson fra Nibøl Danske Skole.

- Især drengene gik meget op i det tekniske omkring trailer-produktionen. De syntes, det var en helt fantastisk måde at arbejde på. Og så var det en zombie-bog de brugte, siger hun.

- Det har været et rigtigt godt forløb og meget motiverede for de unge. Man kunne rigtigt mærke, hvordan de levede sig ind i historien på en helt anden, en visuel måde. De tænkte bogen i billeder, siger hun.

Daniel Dürkop