Børnehave på Sild bliver ligesom ny

Vesterland-List danske Børnehave har netop afleveret 18 børn til første klassen på Hans Meng-Skolen i Vesterland, og det har givet børnehaven et tiltrængt pussterum.

Dkflasildbhv6

VESTERLAND-List danske Børnehave har netop afleveret 18 børn til første klassen på Hans Meng-Skolen i Vesterland, og det har givet børnehaven et tiltrængt pussterum.  

For børnehaven er midt i en komplet sanering, brandsikring og udbygning af børnehaven samt etablering af ti vuggestuepladser. Derfor har de 38 børnehavebørn fået et nyt hjem i den såkaldte »lille skole«, barakken i Hedigenwai, som hidtil kun har rummet førskolebørnene.  

På øen Sild er børnehaverne ikke lukket i sommerferien, da mange af forældrene er afhængige af pasningstilbud i den travle årstid. Alligevel er det lykkedes de ansatte i børnehaven at flytte børnene og tømme børnehaven for alt inventar.  

- Hele børnehaven skal ordnes, fortæller den konstituerede børnehaveleder, Kaj Zilkenat.  

- Der var så mange skader, fra revner i gulve til dårlig isolering, fortæller hun.  

Men børnehaven ser også udfordringer lige omkring hjørnet.

Planlægning

- Vi har altid haft et meget stort udendørsareal. Når der nu skal bygges nye tjenesteboliger til Skoleforeningen, kan det godt være, at vi mister lidt plads udendørs, fortæller hun og tilføjer:  

- Men det skal vi nok klare, siger Kaj Zilkenat som nu skal i gang med at planlægge indretningen af børnehaven sammen med Børne- og Skolefritidskontoret.  

Konceptet for ombygningen af børnehaven indebærer, at førskolegruppen i fremtiden placeres pa Hans Meng-Skolen. Det gør det muligt at etablere 10 vuggestuepladser i daginstitutionen via en mindre udbygning.  

Udbygningen betyder ikke kun nye pladser på Sild til børn under tre år. Placeringen af førskolebørnene på skolen skal også styrke samarbejdet mellem daginstitution og skole og derigennem skabe en glidende overgang for børnene.  

I dag har børnehaven en normering på 40 pladser til tre til seks-årige.

I løbet af børnehaveåret vil normeringen ændres til 30 pladser til 3- til 6-årige og ti pladser til 0- til 3-årige svarende til den aktuelle prog-nose for de kommende år.  

Hele saneringen af børnehaven kommer til at koste mere end 700.000 euro.

Daniel Dürkop