Børn flyttede sammen

Børnene fra Ansgar Børnehave har fundet sig godt tilrette i de nye omgivelser.

Dkflahiortbhv

SLESVIG. Efter at Ansgar Børnehave og Hiort Lorenzen- Skolens Børnehave i Slesvig er blevet lagt sammen i den gennemrenoverede bygning ved siden af Hiort Lorenzen-Skolen, er både pædagogerne og børnene faldet godt på plads.

- Vi er meget tilfredse med, hvordan det er gået. De to personalegrupper har forud for sammenlægningen af de to børnehaver brugt rigtig meget tid på at snakke sammen om, hvordan vi vil gribe det an, fortæller viceleder Maria Messerschmidt.

Involvere forældrene

- For os har det også været vigtigt at involvere forældrene i processen for at kende deres behov, siger hun.

For at gøre forandringen så blid som muligt for de tyve børn fra den forhenværende Ansgar Børnehave har man valgt, at de skal være i en gruppe sammen. De har også beholdt deres pædagog fra den gamle børnehave.

- Vi er glade for, at vi har kunnet overtage pædagogen, medhjælperen og endda rengøringskonen fra Ansgar, så sammenlægningen heller ikke har fået jobmæssige konsekvenser for dem, siger Maria Messerschmidt.

For de nye børn i Hiort Lorenzen-Børnehaven har flytningen nogle fordele. De er tættere på den skole, de alle sammen kommer til at gå i engang.

- Vi bruger skolens gymnastiksal og biblioteket, førskoleklasserne er placeret på selve skolen, så der er en glidende overgang fra daginstitution til skole, siger Maria Messerschmidt.

Udfordringer

For personalet ligger der derimod også nogle udfordringer i den nye struktur. Den nye børnehave er normeret til 120 børn, og det betyder, at man skal være god til at organisere.

- Det er vigtigt, at vi pædagoger snakker sammen og informerer hinanden om det der sker. Med så mange børn kan man ikke være inde i alt, hvad der sker. Man kender alle børnenes navne, men med forældrene kan det knibe, siger hun.

Daniel Dürkop