Biavlere på skolen

Bigårde giver mulighed for at fordybe sig i naturen.

Fladkbier1

FREDERIKSSTAD. I natur og teknik undervisningen skal eleverne gennem oplevelse og erfaringer med natur og teknik få indsigt i fænomener og sammenhænge, som har en værdi i det daglige liv. Men i Frederik Pers har Hans Helgesen Skolen i Frederiksstad en aktiv biavler blandt lærerne, derfor var det nærliggende, at man besluttede sig for at avle bier sammen med eleverne.

- Det giver eleverne noget på mange områder. Det handler jo ikke bare om at stille nogle bigårde op. Der skal anlægges en frugtplantage, et biotop, vi slynger honning og oplever årets gang i bigården, fortæller Frederik Pers. Han har udviklet arbejdsmateriale til de mange delelementer i biavl. Med udgangspunkt i biavl er der også mulighed for mange tværfaglige aktiviteter. Der kan bygges insekthoteller, honning bruges til madlavning, der fremstilles tegninger og etiketter til honningglas og man kan arbejde med fagsprog i både dansk og tysk.

I 3. klasse får eleverne en første introduktion til biavl, og eleverne i 6. klasse får et mere dybtgående forløb i projektet.

- Vi har lært, hvor vigtige de er for naturen, fortæller Liv, Elja og Lilly.

Og så synes de i øvrigt, det er rigtigt sejt at gå rundt i biavlerdragter.

- Vi ligner lidt astronauter, siger de.

Daniel Dürkop