Yoga gavner også børnene

Børnehaveleder Bodil Vogel underviser interesserede pædagoger i yoga for børn.

Dkflayoga1

BYDELSTORP. Børnehavepædagoger var forleden på et kursus om børneyoga, som fandt sted i den danske børnehave i Bydelstorp med børnehaveleder Bodil Vogel som underviser.

- Jeg var selv med på et kursus for nogle år siden. Jeg syntes dengang, at emnet børneyoga var meget spændende, da jeg føler, at mange børn er meget urolige. De har en stresset hverdag, for mange børn »skal noget« hele dagen. Forældrene udfylder hverdagen med alt muligt fra sport til musik, siger Bodil Vogel.

- Yoga har en meget gavnlig virkning på børn. De bliver mere rolige, og udvikler faktisk social kompetence. Jeg underviser i et program, som bruger bevægelse, afslapning, koncentration og påpasselighed fra yoga til at integrere bevægelse og afslapning i institutionerne på et børneniveau.

Roligere adfærd

- Først laver man nogle opvarmningsøvelser. Hele yoga-forløbet er bygget op omkring en historie. Man fortæller om noget, børnene kan relatere til i deres hverdag. De yoga-stillinger man laver, er derfor normalt dyr, træer, månen eller lignende, siger hun.

Kurset med Børneyoga giver også kursisterne nogle redskaber i hånden til at hjælpe børnene med at reducere stress. Det er nogle forskellige koncentrationsøvelser, som skal føre til, at børnene er mere glade og glade for at lære, for øget empati og forståelse for andre, bliver bedre til at koncentrere sig og får en roligere adfærd.

Daniel Dürkop