Ny rektor på A. P. Møller Skolen

Jens Verdoner ser mange værdier i den enkeltes stemme, den frie debat og det ligeværdige forhold uanset status og position.

Skærmbillede 2021-12-16 Kl . 12.49.01

Efter enstemmig indstilling fra A. P. Møller Skolens samarbejdsråd har Skoleforeningens Styrelse valgt Jens Verdoner som ny rektor på A. P. Møller Skolen i Slesvig. Han kommer fra en stilling som vicerektor på Alssundgymnasiet Sønderborg, hvor han også tidligere har været konstitueret som rektor.

Jens Verdoner glæder sig til den nye opgave, som han tiltræder 1. februar.
- Det er vildt spændende at være leder af en skole, som med danske øjne spænder så bredt: Fra 7. klassetrin til 13. årgang. Vi taler så meget om overgangen mellem fællesskole og gymnasiet, og på A. P. Møller Skolen har vi faktisk mulighed for at fylde denne overgang med indhold, siger han.
Skolens kommende leder har en meget klar forestilling om den stil, der kommer til at præge hans lederskab.
- For mig ligger der mange værdier i den enkeltes stemme, i den frie debat og i det ligeværdige forhold uanset status og position. Det håber jeg at kunne bidrage til at fremme som en grundtone på A. P. Møller Skolen. I fællesskab søger vi de løsninger, der giver både et godt og attraktivt ungdomsliv, og et godt arbejdsliv. Skolen skal være et rart og inkluderende sted at være uanset hvor man kommer fra, præcis som også skolens elevambassadører fortæller om det at gå på skolen, når de er på besøg i Danmark. Det skal være et sted med et ideal om at sætte elevernes dannelse i centrum, siger han.

På A. P. Møller Skolen vil Jens Verdoner også arbejde med almene dagsordener som digitalisering, globalisering, identitet og klimaforandringer.
- Vi må ikke glemme, at formålet med en uddannelse ligger udenfor skolen, og uddannelsens værd viser sig først, når de unge bruger deres uddannelse til noget, siger han.

For Jens Verdoner har det været helt naturligt at søge et arbejde i Sydslesvig. Han er født og opvokset i Sønderjylland og har arbejdet som leder på forskellige skoler i landsdelen.
- Jeg har også været HF-leder i Aabenraa for nogle år siden. Der har jeg mødt rigtig mange elever fra det danske mindretal, fortæller han.

Derfor ved Jens Verdoner også, at det er vigtigt, at de to gymnasier i Sydslesvig har fokus på at udvikle sig i konkurrencen med ungdomsuddannelserne nord for grænsen.
- A. P. Møller Skolen er ligesom Duborg-Skolen i en konkurrence med danske uddannelsessteder, for A. P. Møller Skolen især på vestkysten. Derfor skal vi selvfølgelig arbejde på at gøre os fortjent til ekstra transporttid for både elever og lærere. Det håber jeg, at vi kan med en klar profil og et godt undervisnings- og arbejdsmiljø.

Jens Verdoner er 52 år gammel, gift og har tre voksne børn. Han har hovedfag i tysk og har under sit studium boet i både Kiel og Berlin.