Smart Parat Svar

Deltag i en supersej, sjov, skør og svær quiz for alle 6. klasser!

Start:
onsdag, 5.12.2018
Slut:
tirsdag, 22.1.2019
PDF:
Invitation til klassen
 

Er din kommende 6. klasse Danmarks klogeste? Det har du nu en chance for at finde ud af, samtidig med at dine elever quizzer sig til nysgerrighed, paratviden og sammenhold. I bedes læse nedenstående invitation op for klassen. Derefter kan I diskutere, om klassen har lyst til at melde sig til quizzen. Sidste år deltog 565 klasser fra hele landet.

Hvad er Smart Parat Svar?

Smart Parat Svar er en landsdækkende videns- og læsequiz for elever i 6. klasse. Konkurrencen er et samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen og landets børnebiblioteker. Ideen med quizzen er, at ”Den gode læser” sættes i spil som en rollemodel, der har slået ørene ud for den videns- og oplevelsesrigdom, der er i bøgernes verden. Det er sejt at læse, at vide noget!

Litteraturen er grundlaget for quizzen, såvel skøn- som faglitteratur. Der medtages desuden andre emner, hvor man kan vise, man er ekspert. Det kan f.eks. være politik, spil eller sport. Der er rig mulighed for at øve sig med Smart Parat Svar app’ en, som kan downloades gratis til iOS via vores hjemmeside; smartparatsvar.dk

Hvad kræver det at deltage?

For at være med skal klassen udvælge et hold på fem elever fra samme klasse (dvs. der må ikke blandes hold på tværs af årgangen). Disse elever stiller op på vegne af klassen. Det er vigtigt, at de fem repræsenterer forskellige typer viden og at de kan arbejde sammen. Hvordan I vælger de fem holddeltagere, er op til jer.

Hvordan kan Smart Parat Svar bruges i undervisningen?

Smart Parat Svar kan bruges i forbindelse med et forløb enten om lystlæsning eller læsning af faglitteratur. I kan f.eks. arbejde med at fordybe jer i emner, fremlægge for hinanden og skabe jeres egne quizzer.

Quizzen afvikles i tre etaper:

1) 5. december 2018: Lokal runde. I dyster mod 6. klasser fra jeres egen kommune. Hos os foregår den lokale runde på Flensborg Bibliotek. Vinderne herfra kvalificerer sig til den regionale runde.

2) 9. januar 2019: Regional runde. I dyster mod vindere fra jeres region. Vores vinderhold vil dyste mod de andre vinderhold på Vejle Bibliotek. Vinderne herfra kvalificerer sig til finalen.

3) 6. februar 2019: Landsfinale. Landets bedste klasser mødes i Odense til en landsfinale. Præmien er 10.000 kr. til klassekassen.

Finalen bliver filmet

Tidligere år har Smart Parat Svar samarbejdet med TV2 Regionerne, som har sendt finalen. Vi ved ikke helt, hvor det samarbejde lander, men vi ved at landsfinalen bliver filmet og sendt live. Det vil I høre mere om, hvis I melder jer til quizzen, men som deltagere skal I være indforstået med evt. at blive filmet.

Tilmeldingsfrist 28. september

Det er et begrænset antal hold, der kan deltage, så jo før I beslutter jer, jo større chance er der for, at jeres klasse kommer med. Hver klasse kan kun deltage med et hold. Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet! Tilmelding med holdnavn, skole, klasse og klassens kontaktperson skal ske via nedenstående online tilmeldingsskema.

Har I spørgsmål til smart parat svar, så er I velkommen til at kontakte mig,

Gabriele Fischer-Kosmol,

enten via telefon 0461-5047-164 eller mail til gfk@skoleforeningen.de

En invitation til klassen er vedhæftet foroven.

Tilmelding Smart Parat Svar

Jeg har brug for følgende oplysninger: