Velkommen i Flensborg

Sammenslutningen for et farverigt Flensborg inviterer til velkomstfest!

Velkommen
Sted:
Galwik-Park
Start:
lørdag 30.5.2015 kl. 12.00
 

Medmenneskelighed begynder ved din egen husdør

Landet Slesvig-Holsten og byen Flensborg har taget et stort skrid for at gøre begrebet velkomstkultur til en realitet.

Slesvig-Holsten vil hilse de mennesker velkommen, som kommer til os over middelhavet for at søge om beskyttelse imod forfølgelse, krig og nød og har planlagt en række forskellige tiltag. For at give de som regel traumatiserede mennesker ro og lette deres ankomst i vores land, vil landsregeringen blandt andet etablere fire nye modtagelsesinstitutioner – en af dem ved Flensborg universitet. Her skal 600 flygtninge optages i op til seks uger, før de flytter til de kommuner, hvor de kan bo på sigt.

Vi er bevidste om, hvilken udfordring dette tiltag er for en by som Flensborg. Det er forbunds- og landsregeringen ansvar at skabe rammer for og finansiere processen, men vi vil også overtage medansvar og forsyne flygtningene med den medfølelse, omsorg og medmenneskelighed, de har fortjent.

Vi er parate til at tage imod udfordringen! Vi vil hilse de mennesker, der søger ly hos os, velkommen og synliggøre vores velkomst.

Den samfunds- og partiovergribende sammenslutning for et farverigt Flensborg opfordrer alle til at være med til at sige: Vi hilser jer velkommen!

Vi mødes til velkomstfest lørdag den 30. maj 2015 kl. 12 i Galwik-Park!

Det glæder os meget, at ministerpræsident Torsten Albig og ministrene Anke Spoorendonk og Robert Habeck samt medlemmerne af forbundsdagen Ingbert Liebing og Cornelia Möhring bakker op om vores velkomstfest.

Torsten Albig og Robert habeck har givet tilsagn om at deltage. Konferencier er Andreas Otto fra R.SH