Koncert med SKURK 2018

Koncert med SKURK – SKoleforeningens UnderholdningsoRKester

3
Sted:
A. P. Møller Skolens festsal
Start:
lørdag 9.6.2018 kl. 19.30
 

SKURK er klar til at spille sin traditionsrige sommerkoncert, og de 38 musikere glæder sig til at præsentere et spændende og alsidigt program, som de har arbejdet med ved 8 lørdagsprøver samt en øveweekend på Christianslyst i perioden september til juni.

Sidste år stillede SKURK skarpt på musik fra Storbritannien. Denne sæson har orkestret været på en musikalsk dannelsesrejse, der bevæger sig øst om kloden. Turen begynder i Ukraine med musik af Sergei Prokovfiev og går videre til Ungarn og til Bela Bartok. Der prøves kræfter med Alan Hovhaness smukke og gribende operamusik Prayer of St. Gregory når orkestret når Armenien. Den talentfulde unge klarinettist Clara Andresen er solist i Rimsky-Korsakovs originalværk Koncert for klarinet og blæserorkester. Men turen fortsætter videre østover til Japan og til musik af Samuel Hazo og når Amerika »rammes« gives der plads til musik af bl.a. Aron Copland, Prince og Alan Parsons og der skrues op for rytme og blæs!

Mere skal ikke afsløres her, men netop dette - at arbejde med forskellige musikalske genre - er SKURK-orkestrets varemærke. Målet med orkestret er ikke koncerterne i sig selv, men i særdeleshed at give unge mennesker mulighed for aktivt at beskæftige sig med et nodebillede og med fortolkningen af musik, de måske ellers ikke ville have haft mulighed for at stifte bekendtskab med.

SKURK ledes og organiseres af Bente Stenger og Bjarne Stenger-Wullf. De unge musikere kommer fra hele Sydslesvig. De går i fællesskole eller gymnasium eller er i gang med et studium eller en uddannelse i Danmark eller i Tyskland og tager fortsat turen hjem til Flensborg én gang om måneden for at deltage ved orkesterprøverne. Endelig deltager også en håndfuld voksne med tilknytning til mindretallet.

SKURK har denne sæson allerede præsenteret dele af sit koncertprogram for et publikum. Først ved den stort anlagte ARENA-Orchesterfestival den 4. marts i FlensArena og ved åbningen af de Dansk-tyske Kulturdage i Harreslev den 8. marts.

Ved koncerten medvirker desuden »Kor er Cool« under ledelse af Frøya Gildberg. Det er anden gang at Skoleforeningens to projekt-ensembler arbejder sammen og denne gang bliver der både lejlighed til at høre koret alene og sammen med SKURK og orkestrets to dygtige sangerinder – den erfarne Helene Frank og den nytilkomne Ane Schöler.

Årets konferencier hedder Jens M. Henriksen og er af de fleste måske bedst kendt som bibliotekschef for Dansk Centralbibliotek i Flensborg.

Billetter koster 5 Euro og kan købes ved indgangen.