Koncert med SKURK

Der står Storbritannien på programmet, når SKURK spiller sin sjette store sommerkoncert på A.P. Møllerskolen! Med komponister som Edward Elgar, Gustav Holst og Vaughan Williams eller musik af kunstnere som David Bowie, Phil Collins og Adele Adkins på værklisten – ja, så kan denne aften kun blive very British!

1
Sted:
A. P. Møller Skolen, Fjordallee 1, Slesvig
Start:
lørdag 1.7.2017 kl. 19.30
 

Det har været virkelig sjovt for SKURK denne sæson at arbejde med et land som tema og mængden af den gode musik, som gennem århundrede er strømmet ud af Storbritannien, er enorm. At vælge de rette stykker har været begrænsningens kunst.

En koncert med SKURK er altid en rejse rundt i mange musikalske genre - og sådan vil det også være denne gang. Et af orkestrets fornemste opgaver er at danne en tryg og sikker platform, hvor de unge musikere kan udfordres på deres instrumenter såvel som på repertoire. Dette sker bl.a. ved at give dem mulighed for at arbejde dybdegående med musik, de måske ellers ikke ville have lært at kende.
En koncert med SKURK byder derfor både på en koncertdel med fokus på musik hentet fra det klassiske repertoire og en rytmisk koncertdel.

SKURK´ene mødes én gang om måneden og afholder prøver på den tidligere Christian Paulsen skolen i Flensborg. Orkestret har afholdt 9 lørdagsprøver samt én lejrskole-weekend på Christianslyst i indeværende sæson. Resultatet af disse træf - og af de mange timers øvning hjemme – præsenteres ved koncerten på A.P. Møllerskolen.

SKURK tæller i øjeblikket 34 musikere fra hele Sydslesvig. De kommer primært fra fællesskolerne eller går i gymnasium. Enkelte af orkestrets musikere er studerende, men tager fortsat turen hjem
én gang om måneden for at deltage. Endelig deltager en lille håndfuld voksne med tilknytning til mindretallet.

SKURK har igen i år den talentfulde unge sangerinde Helene Frank med på scenen og medlemmer af ”Kor er cool”, under ledelse af Frøya Gildberg, står for backing-stemmer.

Birte Überleer og Joanna Klug er aftenens konferenciers. Birte Überleer har sine børn i dansk skole og har fulgt SKURK på tæt hold igennem de seneste 3 år. Hun varetager praktiske opgaver i forbindelse med orkestrets prøver og deltog bl.a. i orkestrets rejse til Berlin, hvor hun optrådte som – ja, selveste ”SKURK”. Birte hører således med til ”familien” og glæder sig til i år at på scenen sammen med en ægte brite – violinisten Joanna Klug. SKURK spiller under ledelse af Bente Stenger.

Der venter publikum et sandt festfyrværkeri af dejlig musik og SKURK´ene håber, at rigtig mange vil finde vejen til A.P. Møllerskolens festsal.  Billetter koster 5 Euro og kan købes ved indgangen.

Medvirkende: 34 musikere, Helene Frank, »Kor er Cool«, Birte Überleer og Joanna Klug