Koncert med SKURK

SKURK'ene glæder sig til at skulle præsentere dette års koncertprogram i A. P. Møller Skolens festsal.

Skurk
Start:
lørdag 6.6.2015 kl. 19.30
 

SKURK'ene glæder sig til at præsentere dette års koncertprogram i A. P. Møller Skolens festsal, lørdag den 6. juni kl. 19.30. Orkestret kan fejre sit første jubilæum - det er nemlig orkestrets 5. sæson, der nu går på hæld. I det hele taget har det været »jubilæernes sæson«, idet sæsonen har været præget af to andre vigtige begivenheder - fejringen af København-Bonn erklæringerne i Berlin i marts måned og komponisten Carl Nielsens 150-års jubilæum.

I slutningen af marts drog orkestret på en fire-dages rejse til Berlin for at deltage i den officielle fejring af København-Bonn erklæringerne. Orkestret var indbudt til at repræsentere det danske mindretal i Vertretung des Landes Schleswig-Holstein beim Bund og her bidrog de unge musikere til at skabe en virkelig stemningsfuld og smuk ramme for de mange ankommende gæster. Den efterfølgende dag spillede SKUR'ene først en skolekoncert i den Tysk-Skandinaviske skole for en meget interesseret gruppe børn og senere en koncert for et talstærkt og begejstret publikum i Felleshuset for de nordiske ambassader.

Plakat _Skurk _2015SKURK har tidligere afholdt sine prøver på Hiort Lorenzen-Skolen i Slesvig, men med denne sæson er orkestret flyttet til Flensborg. Traditionen tro spilles den afsluttende sommerkoncert dog i festsalen på A. P. Møller Skolen og når de første toner klinger den 6. juni, sker det på baggrund af sæsonens blot 9 lørdagstræf. Musikerne kommer fra hele Sydslesvig. De går i enten fællesskole eller gymnasium og nogle af orkestrets musikere er nu studerende, men tager fortsat turen hjem en gang om måneden for at deltage. Endelig deltager en lille håndfuld voksne med tilknytning til mindretallet.

Ved koncerten den 6. juni spilles naturligvis musik af den fynske komponist Carl Nielsen. Et 150-års jubilæum skal fejres - og især når det gælder en af Danmarks mest betydningsfulde komponister. Det er første gang, at SKURK har arbejdet så intensivt med én bestemt komponist, og det har været både spændende og krævende. Carl Nielsen er elsket for både sine folkelige melodier, salmer og sin kompositionsmusik, og især det sidstnævnte er krævende stof. Ved SKURKenes koncert bliver der lejlighed til at høre musik fra hele Nielsens musikalske spektrum, lige som en suite af Rainer Effenberg, skrevet over kendte Nielsen-sange, uropføres i sin fulde længde. Suiten er skrevet specielt til SKURK. En koncert med SKURK er dog altid en rejse ind i mange musikalske genrer - og sådan vil det også være denne gang.

Birte Überleer og Olaf Runz medvirker som konferencierer, og publikum har meget har glæde sig til - ikke mindst et genhør med den talentfulde, unge sangerinde Helene Frank. Orkestret spiller under ledelse af Bente Stenger.

Er du til store følelser, pumpende rytmer og masser af gode fortællinger - så kom til koncert den 6. juni. De er nogle SKURK'e og de glæder sig!
Billetter koster fem euro og kan købes ved indgangen.