Om Peter Pan

af Kit Eichler og Lars Waage

Der er noget specielt og givende ved at lave teater med børn og unge og noget helt specielt med Sydslesvigs danske børn. De er bare anderledes. Deres fantasi er stadig »intakt«, og de formår at tage på rejse ind i fantasiens verden ad veje, som den vokse for længst kan have glemt (eller fortrængt).

»Peter Pan« var ikke bare kostumer, sminke, dans og sang; det var også et forløb, der skabte venskaber på tværs af baggrunde og forskelligheder. Et forløb hvor børnene gennem stor disciplin, energi og entusiasme fik og gav en oplevelse, hvis betydning for deres fremtidige liv næppe kan overvurderes. Blandt de unge var en del meget talentfulde. Måtte »Peter Pan« være en medvirkende årsag til at disse unges talent udvikles.

Måtte DVD'en udover på fornemste vis at vise det »sus«, der for gennem A. P. Møller Skolen i ugerne op til og under forestillingerne også dokumentere, at der brug for, at Sydslevsigs danske børn og unge på lige fod med børnene nord for grænsen får adgang til kvalificeret musik, dans og dramaundervisning.

Kærlig hilsen
Kit & Lars